Over ons

KIWA productcertificaat t.b.v. milieukundig bodemonderzoek!

Als eerste en enige bedrijf in Nederland is Kremer zand en grind gecertificeerd voor het product filterzand ten behoeve van milieukundig grondwateronderzoek!

Dat het filterzand van Kremer zand en grind voldoet aan de hoogste kwaliteit was al langer bekend. Zo zijn wij al jaren expert op het gebied van filterzand ten behoeve van het zuiveren van proceswater, zwemwater en zelfs drinkwater.

En daar mogen we vanaf heden nog een specialisme aan toevoegen. Met het KIWA productcertificaat K105408/02 zijn we het 1e bedrijf in Nederland dat gecertificeerd filterzand levert ten behoeve van milieukundig grondwater- en bodemonderzoek.

Het filterzand is bestemd om te worden toegepast bij het nemen van grondwater monsters. Hierbij wordt bepaald of de bodem al dan niet verontreinigd is en de mate van verontreiniging wordt hiermee vastgesteld. Het is dus van het grootste belang dat het filterzand zo schoon en zuiver mogelijk is en geen onverwachte verontreinigende effecten heeft op de genomen monsters.

Kremer zand en grind is doorlopend bezig met verbeteringen in kwantiteit, kwaliteit en service en deze certificering helpt ons om onze producten nog beter en breder in de markt te kunnen zetten. De milieukwaliteit van ons filterzand voldoet dus aan alle voorwaarden zoals gesteld in de KIWA beoordelingsrichtlijnen BRL K240 én BRL K264 en we kunnen daarom met trots zeggen: “Kremer filterzand, het schoonste van heel Nederland!”

Bekijk onze kwaliteitscertificaten
Terug naar overzicht

Certificering & kwaliteitsbewaking


Vragen of contact


Wilt u meer weten over ons productaanbod zand en grind? Of heeft u een vraag over de toepassing van zand en grind in uw productieproces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen