Over ons

Raad van State positief over uitbreiding zandwinning Sellingerbeetse

Op woensdag 20 juni deed de Raad van State in Den Haag uitspraak over de uitbreiding van de zandwinning Sellingerbeetse, waartegen beroep was aangetekend door Camping De Papaver. De beroepen werden door de Raad van State ongegrond verklaard, waardoor Kremer Zand & Grind B.V. de bijzondere zandwinlocatie van 30 hectare nu mag uitbreiden met 9 hectare.

Gespecialiseerd filterzand
De uitspraak van de Raad van State maakt een eind aan een lange periode van onzekerheid. Sellingerbeetse is de enige locatie in Nederland waar uniek filterzand wordt gewonnen, met minerale eigenschappen, die het zand bijzonder geschikt maken voor de zuivering van drinkwater. Een groot deel van het drinkwater in Nederland wordt al gefilterd met zand uit deze plas.

Leveringszekerheid voor jaren
Directeur Chris Kremer is blij met de uitspraak: “Dit is positief voor onze klanten, die we nu voor langere tijd de levering van ons gespecialiseerde zand kunnen garanderen. Het is bovendien positief voor de werkgelegenheid in onze regio en positief voor ons als bedrijf. De uitspraak bevestigt nog eens, dat wij opereren binnen de geldende wet- en regelgeving. Wij werken altijd zoveel mogelijk als een goede buur, in harmonie met onze omgeving. We doen dat al jaren op de Zuidplas en nu gaan we dus uitbreiden met 9 hectare op de Noordplas. De grond hiervoor hadden we eerder al aangekocht. Om geluidsoverlast tegen te gaan, zullen we een geluidswal aanleggen.”

Terug naar overzicht

Certificering & kwaliteitsbewaking


Vragen of contact


Wilt u meer weten over ons productaanbod zand en grind? Of heeft u een vraag over de toepassing van zand en grind in uw productieproces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen